Tuesday, September 17, 2013

bevezets

I. A HATÁROK ÁTLÉPÉSE: RENESZÁNSZ ÖKOLÃ"GIA AZ ÖKOLÃ"GIA RENESZÁNSZA Ökológia és irodalom: ez a két, látszólag különbözô terület az ökokritikai gondolkodás alapja, és az alig egy-két évtizedes diszciplína legfôbb feladata éppen annak bizonyítása, hogy a kettô mégis összeegyeztethetô, sôt: egymás nélkül valójában elképzelhetetlen. Disszertációm célja ennek az állításnak az alátámasztása az eddigi szakirodalomban ritkán alkalmazott reneszánsz kori szövegek elemzésével. A bizonyítás kiindulási alapjaként megkísérlem felvázolni az ökokritika módszertanát, a sokféleképpen értelmezhetô terminusok számomra releváns jelentéskörét, illetve pár jellegzetes momentum segítségével igazolni, hogy a reneszánsz különösen alkalmas efféle vizsgálatra. Ernst Haeckel német biológus az ökológia fogalmát elôször 1869-ban írta le: megfogalmazása szerint az ökonómia mintájára létrehozott szó (pontos fordítása szerint a ház tartása) az élôlények együttélésének vizsgálatát jelenti. A Comte és Marx hatása alatt álló, a Német Birodalom formálódására munkásságában is reflektáló Haeckel elsôsorban zidovudine kutatta, a különféle növények, állatok hogyan alkalmazkodnak egymáshoz, hogy a mindenki számára elônyös (mai szóval: fenntartható) társadalom kialakulhasson.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Statisztikai modellek alkalmazásával vizsgálta az élelem és az energia közti kölcsönhatásokat, megfigyelte a születések, halálozások, elvándorlások adatait, és számos más tudományág területére elkalandozott szigorú pà ¡lyatársai nem nagy örömére. Az ökológ! iát még ma is sokszor vádolják szakszerûtlenséggel, divatmajmolással , ezért fontos meghatároznom, hogy nem a biológiai résztudományként értelmezett ökológia szakterületére merészkedem, sôt, nem is a társadalomtudományok területén mind markerább elfogadott humánökológia (tehát az élôlények közül kizárólag az emberek együttélését vizsgáló, a szociológiától az urbanisztikán át a pszichológiáig sok mindent felölelô tudomány) keretein belül mozgok, hanem a kurrens ökokritikai...If you want to get a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.